Aanhoudingen in onderzoek recordvangst methamfetamine (UPDATE)

Dinsdag zijn vier aanhoudingen verricht in verband met de vondst van 2,5 ton methamfetemine in juni vorig jaar, in Rotterdam. De verdachten zijn een vrouw van 39 en drie mannen van 30 tot 33 jaar. Bij de huiszoekingen zijn telefoons en andere datadragers in beslag genomen. De verdachten worden ook in verband gebracht met een amfetaminelab in Wateringen en in Den Haag.

Man in beeld

De verdachten zullen op donderdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris in Zwolle. De politie gaat nog verder met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Vorige week werd een man in beeld gebracht door de politie die was gefilmd in de loods met de methamfetamine. Die man is nog niet aangehouden.

De meth was achter een gemetselde muur was verborgen. De uiteindelijke straatwaarde was honderden miljoenen euro’s. De hoeveelheid was een Europees record.

De Meern

Het onderzoek leidde de politie vorig jaar ook naar een loods op bedrijventerrein Strijkviertel in De Meern. Daar werd op 22 juni 2019 zo’n 17.500 liter aan chemicaliën aangetroffen waarmee synthetische drugs kunnen worden geproduceerd. Ook stonden er tientallen pallets met gasbetonblokken, die waren gebruikt om methamfetamine naar Nederland te smokkelen. De dag na de inval ging de loods in vlammen op. De politie gaat ervan uit dat de brand opzettelijk is aangestoken, door of in opdracht van de criminelen die vanuit het pand opereerden. Het overgrote deel van de sporen was overigens al door de politie veiliggesteld.