Advocaat: ‘Taghi krijgt geen eerlijk proces’ (VIDEO)

De advocaat Inez Weski zegt dat haar cliënt Ridouan Taghi zich niet wil melden bij de politie omdat hij niet verwacht dat hij een eerlijk proces krijgt. Taghi wordt verdacht van opdracht geven voor meerdere liquidaties.

De gouden tip naar zijn verblijfplaats levert een recordbeloning van 100.000 euro op. Niet eerder loofde het Openbaar Ministerie zo’n hoog bedrag uit om een voortvluchtige op te sporen. Weski heeft al meerdere malen laten weten dat zij nog geen strafdossier van het Openbaar Ministerie heeft ontvangen waartegen ze haar cliënt kan verdedigen. Tot nu toe vallen de beschuldigingen vooral in de media. Weski nu tegen EenVandaag:

Tot nu toe lijkt het alsof dit Openbaar Ministerie eerst cliënt afgebrand wenst te hebben zonder recht. Rechteloos dus, terug naar het Wilde Westen. (…) Dat zijn beschuldigingen die vooral via de media tot ons komen. En ik denk niet dat het bedoeling is dat ik dan ook eens, bij wijze van spreken, op de stoep namens hem dit allemaal moet gaan weerleggen.

Het Openbaar Ministerie heeft aan EenVandaag laten weten dat in het opsporingsonderzoek verregaande schending van de priavcy gerechtvaardigd te vinden omdat Taghi en de eveneens voortvluchtige medeverdachte Saïd Razzouki van zeer ernstige delicten worden verdacht.

Zie ook:

Liquidatie officier van justitie besproken in pgp-bericht (UPDATE2)

Psychologische oorlogsvoering over Taghi?

Advocaat geërgerd over verspreiding foto’s

Advocaat: ‘justitie vervolgt buiten de rechtszaal’

Zaak Taghi heeft nog geen parketnummer