‘Bandidos willen nieuw chapter in Oirsbeek’

De motorclub Bandidos zijn van plan een nieuw chapter te openen in het Limburgse Oirsbeek. Volgens De Telegraaf heeft de motorclub een bedrijfspand aan de Provincialeweg Zuid op het oog als clubhuis. Als de Bandidos zich daadwerkelijk in Oirsbeek zou vestigen, zou dat een opvallende keuze zijn: in het dorp werden in 2004 drie dode Hells Angels gevonden, en de huidige Bandidos-president Harrie Ramakers was verdachte in deze zaak.

Ramakers is wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. De Bandidos-voorman is een voormalig Nomad, de Limburgse tak van de Hells Angels. Hij werd bovendien, voor hij in 2014 het eerste Nederlandse chapter van de Bandidos oprichtte, uit No Surrender gezet. De komst van de Bandidos ging dan ook met heel wat spanningen gepaard en er werd meerdere keren en bomaanslag gepleegd op de woning van Ramakers.

Burgemeester schakelt politie in

De opening van een chapter in Oirsbeek zou als een openlijke provocatie opgevat kunnen worden. De burgemeester van de gemeente Schinnen, waar Oirsbeek in ligt, zegt de politie te hebben ingeschakeld.

De advocaat van Ramakers wilde gisteren ‘bevestigen noch ontkennen’ dat er een chapter van de Bandidos in Oirsbeek komt. Ramakers zelf wil helemaal geen commentaar geven.