Beelden Haagse aanslagen vrijgegeven (VIDEO)

Volgens de politie zijn drie panden en bedrijven in Den Haag waar in mei aanslagen op werden gepleegd eigendom van familie of bekenden van de bekende Haagse crimineel Reda N., die op dit moment een straf voor overvallen uitzit. Dinsdagavond gaf die politie in het programma Team West beelden van de aanslagen en van mogelijke daders vrij.

Gele tas

De politie zegt expliciet er rekening mee te houden dat het motief voor de explosies met N. te maken heeft. Reda N. zelf heeft overigens ontkend dat er een link met zijn persoon kan zijn.

De enorme explosie in een reisbureau aan de Hoefkade in Den Haag is gefilmd door een bewakingscamera. Ook een ontploffing bij een ijssalon aan de Beijersstraat en een incident bij een zonnestudio aan de Betje Wolffstraat rekent de recherche tot hetzelfde onderzoek.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man om 01.30 aankwam bij het reisbureau met een gele tas. Hij stopte een staafvormig object in de brievenbus. Vervolgens rolde hij een draad uit over straat. De verdachte is na de knal weggerend via de Jan Blankenstraat naar het Oranjeplein. In de Van Hogendorpstraat zou hij in een Volkswagen Passat met blauwe kentekenplaten en een trekhaak zijn gestapt.

Fiets

Vijf dagen later, op dinsdag 21 mei, was er een explosie bij ijssalon Bellagamba in de Beijersstraat. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man op de fiets een kijkje neemt. Om 03.25 keerde hij terug. Hij verdwijnt even uit beeld en als hij wegfietst, is de lichtflits van de explosie te zien.

In de vroege ochtend van vrijdag 24 mei gaat er een steen door de ruit van een zonnestudio aan de Betje Wolffstraat in Den Haag. Voor deze zaak is een verdachte aangehouden maar het onderzoek loopt nog.