Bekende ‘tonprater’ Frank Schrijen (56) in Boxmeer om het leven gebracht

De man die zondagavond dood werd gevonden in zijn huis in de Steenstraat in Boxmeer is de 56-jarige Frank Schrijen. De politie meldt maandagochtend dat hij door geweld om het leven is gekomen. Schrijen was al decennia lang bekend als ‘tonprater’ (amateurcabaret tijdens carnaval) in Boxmeer en omgeving.

Geliefd

Dit jaar was het exact veertig jaar geleden dat Schrijen zijn debuut als tonprater maakte tijdens de pronkzitting in Boxmeer. Hoe de man om het leven is gekomen en wat het motief is voor de moord is nog onbekend. Schrijen stond bekend om zijn humor en was door velen geliefd in Boxmeer waar ‘iedereen hem kende’. Hij wordt herdacht op sociale media.

Geruchten

In het dorp gingen al lang verhalen rond dat Schrijen, die bekendstond als homoseksueel, contacten zou hebben met jonge mannen die hij soms mee naar huis nam. Of dat laatste hem fataal is geworden en er mogelijk sprake is van moord in de persoonlijke sfeer is nog onduidelijk. Sommige mensen spreken van een ‘bedenkelijke reputatie’. Een van de scenario’s waar de politie rekening mee houdt is een roofmoord. Verschillende bronnen geven aan dat veel mensen wisten dat Schrijen over veel cash geld beschikte. Volgens een politiewoordvoerder is het technisch onderzoek nog in volle gang.  Er is nog geen verdachte opgepakt.

Derde geweldsincident

Het is het derde geweldsincident binnen anderhalve week in het doorgaans zo rustige Noord-Brabantse dorp. Zo werd woensdagavond een man neergestoken tijdens een woningoverval aan de Boterbloem en werd op 21 februari een 49-jarige man neergestoken in of bij een shoarmatent aan het Raadhuisplein.