Belgische Hells Angel bad standing verwijderd

De president van het Hells Angel-chapter in Genk (B) is met bad standing uit de club gezet. Dat schrijft het Laatste Nieuws. Fabrizio Muto is al jaren president van de Hells Angels in het Limburgse Genk. Hij richtte zelf het chapter op.

Hogerhand

Volgens de krant is hij ‘door hogerhand’ aan de kant geschoven. Hem zou een samenwerking met de politie worden verweten. Hij is aangehouden en verdachte geweest in de zaak van de doodslag op drie Outlaws in Maasmechelen maar uiteindelijk niet vervolgd. In die zaak is de Genkse Hells Angel Ali Ipekci veroordeeld tot 30 jaar cel.

Tattoo’s

Vrijdag werd Muto vrijgelaten na twee maanden cel op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij in Borgloon. Hij moet nu zijn vest inleveren en de tattoo’s van de club laten verwijderen. Volgens Het Laatste Nieuws ontstonden in de zomer van 2013 de eerste wrijvingen tussen clubleden en de president. Een deel van het Genkse chapter zou zich hebben afgescheiden en een chapter in Rekem (B) hebben geopend. Auto was eigenaar van de bandencentrale waar de ruzie ontstond die leidde tot de drievoudige doodslag op de Outlaws bij Maasmechelen. Muto zou overigens ook de colors hebben gedragen van het Nederlandse chapter South East uit Munstergeleen.