Bombrief ontploft op ING-kantoor (UPDATE)

Op een kantoor van de ING in Amsterdam is donderdagmiddag een bombrief ontploft. Volgens de politie zijn er geen gewonden, wel heeft iemand teveel rook binnengekregen.

Ook in het Brabantse Oudenbosch werd omstreeks 12.30 een verdacht pakket aangetroffen waar volgens de postbezorger rook uitkwam. Maar volgens de politie was dat vals alarm, het ging om een flesje met koelvloeistof.

Bij een softwarebedrijf in Leusden is donderdagochtend een niet ontplofte bombrief gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst heeft het explosief onschadelijk gemaakt en het wordt nu nader onderzocht. De politie onderzoekt ook of er verband is met eerdere al dan niet ontplofte bombrieven. Woensdag ontploften er twee in Amsterdam en Kerkrade. Het bedrijf werd ontruimd.

Ook vorige maand werd een aantal bombrieven bezorgd bij bedrijven in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Volgens de politie is er sprake van een poging tot afpersing(en).

De politie heeft gevraagd alert te zijn op verdikte enveloppen met postzegels waarbij het adres van de geadresseerde geprint is. Het bedrijf Unisys trok aan de bel nadat in de postkamer een verdacht pakket was gezien.