Derde verdachte opgepakt voor liquidatie Mieremet

Özgür C. (38) is dinsdag jl aangehouden voor de liquidatie van John Mieremet (foto) in Thailand, november 2005. Hij is, na Dino Soerel en Jurmaine B., de derde verdachte die recentelijk is opgepakt voor de moord op Mieremet. Özgür C. is ook nog aangehouden voor de liquidatie van Hakki Yesilkagit in Tilburg. 

Hakki Yesilkagit (foto onder) werd in 2006 doodgeschoten in de Mahlerstraat in Tilburg. Voor die moord is naast de deze week aangehouden Özgür C., nog een andere verdachte in beeld: Murat K. Tegen de laatste werd eind september 18 jaar cel geëist voor het doodschieten van Yesilkagit. Naar nu bekend is geworden, wordt ook Jurmaine B., oud-voetballer van onder andere Volendam, verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Hakki Yesilkagit.

Vechtpartij

Jurmaine B., Özgür C. en Murat K. zijn bekenden van elkaar. Het drietal was samen met Patrick R. in april 2006 betrokken bij een vechtpartij op het Rembrandtplein in Amsterdam. Die vechtpartij leidde tot een doorbraakje in het onderzoek naar de liquidatie van Willem Endstra. Want toen het groepje vastzat kwam Ziya G. (alias “Pasja”) bij de politie om een autosleutel vragen die één van de verdachten in zijn bezit had. Er was toen al anonieme politie-informatie over de betrokkenheid van G. bij de moord op Endstra in 2004. Door de arrestatie en de link met G. stelde de recherche vast dat de vingerafdruk van Özgür C. overeenkwam met een vingerafdruk die in een auto was gevonden die was gebruikt door de moordenaars van Endstra.

Moord op Willem Endstra

Özgür C. stond eerder terecht voor de moord op Willem Endstra, maar werd door de rechtbank vrijgesproken. Het hoger beroep in deze zaak loopt nog. Ook Jurmaine B. wordt nu verdacht betrokken te zijn bij de liquidatie van vastgoedhandelaar Willem Endstra, zo meldt het ANP. Zowel Özgür C. als Jurmaine B. wordt ook deelname aan een criminele organisatie ten laste gelegd.

Samenvattend:

Verdachten liquidatie John Mieremet: Dino Soerel, Jurmaine B. en Özgür C.

Verdachten liquidatie Willem Endstra: Özgür C., Ziya G., Jurmaine B. en Ali N.

Verdachten liquidatie Hakki Yesilkagit: Özgür C., Jurmaine B. en Murat K.

Hakki Yesilkagit