‘Doden Hooge Zwaluwe na inval nepagenten’

De twee mannen die afgelopen maand werden gevonden in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe zijn na een vuurgevecht om het leven gekomen. Dat zeggen bronnen die dichtbij de Belgische verdachten staan tegen BN/DeStem. De slachtoffers zouden de daders hebben willen beroven bij een drugsdeal.

Volgens een van de bronnen wilden een Belgische groep drugs kopen van de Amsterdamse president van No Surrender, Brian Dalfour, en de crimineel Muljaim Nadzak. Zeker drie Belgen gingen met een grote som contant geld naar het vakantiehuisje in Brabant.

‘Politieagenten’ vallen binnen

Dalfour en Nadzak zouden echter geen drugs hebben willen verkopen, maar er met het geld vandoor gaan zonder te leveren. Ze hebben daarom een aantal handlangers, voorzien van politiepenningen, het huisje binnen laten vallen, vertellen de bronnen aan de krant.

Daarop werd over en weer geschoten, waarbij Dalfour en Nadzak om het leven kwamen. Het is niet duidelijk wie er precies hebben geschoten. Ook raakten twee mannen gewond; één zou behoren tot de zogenaamde politieagenten, de andere hoort bij het kamp van de Belgen. Deze twee mannen zijn opgepakt.

Opgepakte Belg is ‘kruimeldief’

De Belgen hebben hun gewonde kameraad gedropt bij het Amphia Ziekenhuis in Oosterhout. Daar werd hij later aangehouden. Bronnen van BN/DeStem bestempelen hem als een ‘eerder als een kruimeldief dan een zware drugscrimineel’. Hij zat onlangs vast op verdenking van diefstal, maar was voor zo ver bekend niet eerder actief in de drugshandel.

De gewonde ‘politieman’ werd afgezet bij een familielid in Breda. Dat zou zijn gedaan door een donkere Volkswagen Golf, die mogelijk een dag voor de ripdeal bij het vakantiehuisje is gespot. De auto werd later in Breda teruggevonden. Ook hij is later opgepakt.