Doelwit liquidatie verdachte in ontvoeringszaak Nunspeet

De 36-jarige Bianca van der H. die gisteren werd aangehouden, wordt verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering van makelaar Ronald Maurits in Nunspeet. De vrouw ontsnapte in 2015 aan een liquidatiepoging in haar huis. Vorige week werden ook al zes mannen opgepakt voor de ontvoering van Maurits. 

Gisteren werd bekend dat Bianca van der H., de gewezen vriendin van de in 2008 op de A73 vermoorde wiethandelaar Hans van Geenen, vorige week vrijdag was opgepakt. Vandaag is duidelijk geworden van welk delict ze wordt verdacht.

De recherche doet sinds 2 december vorig jaar onderzoek naar de ontvoering van de makelaar. De 53-jarige Maurits werd in het Gelderse Nunspeet door drie mensen met bivakmutsen onder dwang meegenomen. Dezelfde dag werd hij in de omgeving van Drunen in Noord-Brabant weer vrijgelaten. De ontvoering werd door een buurtbewoner gefilmd.

Twee liquidatiepogingen

De 36-jarige verdachte Bianca van der H. is eigenaresse van een rijschool en moeder van drie kinderen. Twee jaar gelden ontsnapte ze ternauwernood aan een moordaanslag in haar huis in Oss. Juist deze week maakte de politie bekend dat er een verdachte is opgepakt voor die aanslag in april 2015. De verdachte is een zwakbegaafde 45-jarige man uit Heerlen, die in een tbs-kliniek in Venray zat.

De politie gaat ervan uit dat de vrouw vorig jaar juli het eigenlijke doelwit was van een aanslag in Berghem. Daar werd een 28-jarige vrouw uit Oss op de parkeerplaats van zalencentrum De Merx door haar hoofd geschoten. Zij bracht het er met een lichte verwonding vanaf. Bianca van der H. was wel aanwezig die avond in het zalencentrum.

Volgens het Brabants Dagblad was de vrouw actief in de hennepteelt.