Duizenden mensen brengen laatste eerbetoon aan Peter R. de Vries (UPDATE)

Duizenden mensen zijn woensdagochtend naar Amsterdam gekomen om Peter R. de Vries een laatste eer te bewijzen. Rond 11.30 stonden al ruim duizend bezoekers in de rij voor Theater Carré. Publiek was tot 20.00 welkom in de rij om afscheid te nemen van de misdaadjournalist. De wachttijd liep volgens de politie op tot twee uur. In totaal namen ongeveer 7500 mensen afscheid.

Witte kist met rode rozen

Al sinds 07.00 verzamelden zich mensen. Omstreeks 10.45 gingen de deuren van Carré open voor publiek. De witte kist met daarop rode rozen waarin Peter R. ligt, is omgeven met bloemen van onder anderen de families van Nicky Verstappen en Tanja Groen, het advocatenkantoor van De Vries’ zoon Royce, en RTL Boulevard.

Flinke wachtrij

De gemeente Amsterdam meldde op Twitter dat belangstellenden rekening moesten houden met een flinke wachttijd. Ook moesten mensen binnen en buiten 1,5 meter afstand van elkaar houden. ‘Houd het afscheid zo kort mogelijk. Zo krijgt iedereen de kans een laatste eer te bewijzen’, aldus de gemeente. Op het stadhuis hangen de vlaggen woensdag en donderdag halfstok om stil te staan bij het afscheid.

Hartverwarmend

De familie van Peter R. de Vries bedankte iedereen die naar Carré is gekomen om afscheid te nemen van de vermoorde misdaadverslaggever. ‘Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen, uit het hele land, gekomen zijn om Peter een laatste eer te bewijzen. Dit raakt ons enorm. Peter vond het belangrijk dat iedereen voor wie hij iets betekend heeft afscheid van hem kon nemen’, schreef zijn zoon Royce de Vries op Twitter.

Besloten kring

Donderdagochtend om 11.00 uur nemen familie, vrienden, collega’s en anderen die De Vries persoonlijk kenden afscheid in besloten kring. Veel Nederlandse radiozenders draaien op dat tijdstip tegelijkertijd De Vries’ favoriete nummer A Whiter Shade Of Pale van Procol Harum als eerbetoon.

Peter R. de Vries (64) werd op dinsdag 6 juli neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam. Hij overleed negen dagen later.