Een publicitaire storm rondom “T”

Er is een publicitaire storm opgestoken rond de Utrechter T. (40). Een getuige in de zaak 26Koper heeft hem met naam genoemd als verantwoordelijk voor moorden. De Telegraaf duidt T. als ‘de leider van een groep verdachten die zou fungeren als een soort moordcommando’.

De Telegraaf noemt T. ‘de nieuwe Gwenette Martha.’ De krant baseert een en ander alleen op het relaas dat politie optekende uit de mond van Ebrahim B. (46) een Utrechter van Marokkaanse afkomst, en een bekende in de drugswereld. Crimesite schreef eerder over de beschuldigingen die B. heeft geuit. T. zou verwikkeld zijn in een onderwereldvete en er zou een prijs op zijn hoofd staan. Het is niet bekend dat de politie naast de beschuldigingen van B. over nog andere bewijzen tegen T. beschikt.

Stellingen

Advocaat van T. is Inez Weski. Zij zegt tegenover Crimesite:

Helaas is de media geheel losgeslagen in het elkaar opzwepen ten aanzien van mijn cliënt T. naar aanleiding van hetgeen een enkele man in kennelijke tegenspraak met de werkelijkheid heeft verklaard tegenover de politie. Zonder terughoudendheid worden allerlei stellingen ingenomen. Mijn cliënt kreeg zelfs twee niet bestaande zwagers toebedeeld. Helaas leiden dit soort lichtzinnig en lasterlijke verhalen een vruchtbaar leven in de media.

Belastend

De recherche zal de beweringen van B. nu na willen trekken en willen voorzien van ondersteunend bewijs.

Volgens een betrokken advocaat heeft B. bij de rechter-commissaris zich na vragen over T. zich beroepen op zijn verschoningsrecht. Zo wilde hij niet antwoorden op de vraag hoe hij aan zijn kennis over T. komt en hoe hij T. kent. B. is niet verschenen op zijn laatst geplande afspraak bij de rechter-commissaris. Op de zitting van vandaag bleek dat B. de ondervragingen als ‘belastend’ ervaart en dat hij in het buitenland zou verblijven.

Eerdere berichten over 26Koper:

Justitie toont videomontage liquidatiezaak

Vriend Scekic ook getuige in liquidatiezaak (UPDATE)