‘Getuige liquidatie deed aangifte tegen Klaas Otto’

De man uit Etten-Leur die aangifte deed tegen Klaas Otto wegens afpersing en bij de politie aankwam met heimelijk opgenomen beelden hoe Otto een voorwaarde van zijn schorsing uit hechtenis schond is een belangrijke getuige in een Bredaas moordonderzoek.

’t Hoekske

De man was aanwezig bij de liquidatie van Peer “Peet” van der Linde (60, foto rechts) op 6 januari in Breda. BN/De Stem heeft meerdere goed ingelichte bronnen die stellen dat het slachtoffer uitgenodigd was voor een feest in café ’t Hoekske. Hij zou ook degene zijn geweest die met Van der Linde samen naar buiten was gegaan om een sigaretje te roken, luttele seconden voordat de Bredanaar op straat werd neergeschoten. De getuige had hierover al met de politie gepraat en zal nog meer verhoren gaan doen als getuige.

Goede kennis

Van der Linde was een heel goede kennis van Klaas Otto. Beide mannen waren bevriend maar waren ook zakelijke partners. Ze kochten en verkochten jarenlang auto’s aan elkaar. De recherche wilde in het kader van het witwasonderzoek naar Otto Van der Linde als getuige horen.

Een goed ingevoerde bron zegt aan Crimesite dat de man uit Etten Leur Van der Linde zelfs uitnodigde in café ’t Hoekske en nadien ook niet door de familie welkom werd geheten op de begrafenis van Van der Linde.  Volgens de bron was de man uit Etten Leur ook een goede bekende van Klaas Otto. Hij zou met een smoes Otto en zijn medeverdachte met elkaar in contact hebben gebracht en daarvan videomateriaal aan de politie hebben verstrekt. Hij zei aan de politie dat Otto hem geld afhandig wilde maken en deed aangifte van afpersing.

Zie ook:

‘Advocaat opgepakt om beïnvloeden getuigen’ (UPDATE)