Hangt Naoufal F. en groepje rond Omar Lkhorf levenslang boven het hoofd? (UPDATE)

Maandag 20 mei start in Justitieel Complex Schiphol het strafproces tegen Omar Lkhorf (28), Hicham M. (24) en vier andere mannen die worden verdacht van verschillende liquidaties en moordpogingen in de Amsterdamse onderwereld.  Dinsdag 14 mei begint in de Bunker in Amsterdam-Osdorp een tweede proces tegen Naoufal “Noffel” F., die wordt verdacht van het uitlokken van de liquidatie van de Nederlandse Iraniër “Ali Motamed” (foto) in Almere.

Verschillende dossiers

Omar Lkhorf, de jongere broer van de in 2012 in de Staatsliedenbuurt geliquideerde Youssef Lkhorf, wordt volgens justitie verdacht van het aansturen van twee liquidaties en meerdere mislukte liquidatiepogingen. In andere dossiers wordt hij met nog meer moordplannen in verband gebracht. Hicham M. wordt als een van Lkhorf’s huurmoordenaars gelinkt aan vier liquidatiepogingen. Ook wordt hij volgens Het Parool in verband gebracht met een dubbele liquidatie in Spanje, maar dat valt nog buiten dit proces.

“Sous” en “Freaks”

In het groepje rond Omar Lkhorf uit Amsterdam-Oost en Hicham M. uit Amsterdam-Noord figureren ook Abderrahmane “Sous” el B. (25) uit Diemen en Amsterdammer Zakaria “Freaks” Z. (25). Dit tweetal wordt in aparte processen eveneens aan verschillende liquidatiepogingen gekoppeld.

De rechtbank maakte maandag bekend dat de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Omar Lkhorf cs, die aanvankelijk op dinsdag 14 zou mei starten, nu op 20 mei zal beginnen. In verband met persoonlijke omstandigheden, kan 1 van de rechters niet tijdens de eerder geplande zittingsdagen 14 t/m 16 mei aanwezig zijn. De zaken die in die week gepland stonden, worden tot een later tijdstip – maar binnen de geplande weken – aangehouden.

“Noffel”

Terwijl op Schiphol dinsdag de moordzaak ­tegen Omar Lkhorf, Hicham M. en vier anderen aanvangt, begint in de Bunker in Amsterdam-Osdorp een tweede proces tegen Naoufal “Noffel” F. (38). Hij kreeg in april 2018 achttien jaar cel voor het op afstand aansturen van de liquidatiepoging op crimineel Peter “Pjotr” R. eind 2015 in Diemen. Inmiddels wordt hij verdacht van het opdrachtgeven van de liquidatie van de in Iran geboren elektricien “Ali Motamed ” (56) op 15 december 2015 voor zijn huis in Almere. De Amsterdamse huurmoordenaars Anouar A. (29) en Moreo M. (36) werden hiervoor vorige maand veroordeeld tot 25 en 20 jaar cel.

Pgp-berichten

Volgens Het Parool moeten “Noffel” en de jonge criminelen rond het groepje van Omar Lkhorf allemaal vrezen voor levenslange gevangenisstraffen door ontsleutelde pgp-berichten die opsporingsdiensten op Ennetcom-computerservers hebben gekraakt. De miljoenen ontsleutelde berichten van criminelen vormen een belangrijk bewijs in tientallen strafrechtelijke onderzoeken.

Vaker levenslang

Hoewel enkele tientallen criminelen de afgelopen decennia levenslang kregen, zijn we inmiddels een tijdperk beland waarbij niet alleen vaker levenslang wordt opgelegd, maar ook de gemiddelde leeftijd van levens­lang gestraften fors zal dalen.

Crimesite is al meer dan tien jaar gratis. Dat willen we graag zo houden. U ook? Doneer dan en steun onafhankelijke misdaadjournalistiek. Ook met kleine bedragen zijn we ontzettend blij.

[paytium name=”Crimesite” description=”Donatie”][paytium_field type=”dropdown” label=”Uw donatie” options=”0,99/1,99/2,99/4,95/9,95/19,95/29,95/49,95/100/250″ options_are_amounts=”true” /][paytium_total /][paytium_button label=”Doneren” /][/paytium]

Uw donatie is anoniem. Er worden geen gegevens bij ons opgeslagen