Hoger beroep Staatsliedenbuurt van start

Het hoger beroep van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt is vanochtend begonnen bij het gerechtshof in Amsterdam. Adil A. en Anouar B. werden in eerste aanleg schuldig bevonden aan het medeplegen van twee moorden en poging tot moord. Ze kregen bij de rechtbank een levenslange straf, die werd opgelegd omdat de twee hebben geschoten met AK-47’s op de politie.  Naoufel F., die in Ierland gevangen zit, wordt vanochtend via een videoverbinding gehoord als getuige. De 35-jarige F., ook wel Noffel genoemd, werd op 7 april in Ierland opgepakt omdat hij zich legitimeerde met een vervalst paspoort. 

Dublin

F. wordt verband gebracht met verschillende liquidaties. Justitie heeft F. ook beschuldigd van betrokkenheid bij de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt, maar kreeg het bewijs daarvoor niet rond. F. is ook voor de zaak in de Staatsliedenbuurt nooit voor de rechter gebracht. Hij werd in Dublin aangehouden in een appartement dat in gebruik is bij de beruchte Ierse Kinahan-bende.

Verachtelijk

Het bewijs tegen Adil A. en Anouar B. bij de rechtbank was gestoeld op een aantal elementen. Zo hechtten de rechters waarde aan de getuigenis van het beoogde slachtoffer Benaouf A. die zegt Anouar B. te hebben herkend. Bovendien steunt de mening van de rechtbank op technisch bewijs, de dna-sporen en glassplinters in de gebruikte Audi. Het schieten met de Kalashnikovs op de politie noemde de rechtbank ‘verachtelijk’. Met het schieten op de politie vond de rechtbank de ‘grens van een tijdelijke gevangenisstraf’ gepasseerd.

Hieronder de live tweets van verslaggevers die bij de zaak aanwezig zijn.

Zie ook:

Vonnis Adil A. en vonnis Anouar B..

Zie ook twitter en eerdere berichten:

Advocaten: vrijspraak in Staatsliedenbuurt-zaak

‘Hamza B. veroordeeld door valse verklaring’

Staatsliedenbuurt: twee keer levenslang geëist

Undercoveractie in onderzoek Staatsliedenbuurt

Overvaller ontkent dubbele moord

Dna-spoor is minimaal maar: ‘een aanwijzing’

Contraexpertise dna-bewijs gunstig voor verdachte