Invallen in Rotterdam tijdens zoektocht naar verdachten en wapens (UPDATE)

In een onderzoek naar verschillende beschietingen in Rotterdam-Feijenoord in juli en augustus hebben arrestatieteams maandagochtend rond 09.00 op verschillende plekken in de havenstad invallen gedaan. De politie zocht naar verdachten en wapens, maar die werden niet gevonden. Bij de actie is ook een droneteam van de politie ingezet.

RTV Rijnmond schrijft dat de invallen plaatsvonden op onder meer de Vuurplaat, in De la Reystraat (Tweebosbuurt), Hendrikstraat (Oud Crooswijk) en Taandersstraat (Mathenesse). De politie meldt dat bij de doorzoekingen geen vuurwapens zijn aangetroffen. Ook is er niemand aangehouden. Wel nam de politie een geldbedrag en verschillende telefoons in beslag.

Voorarrest verlengd

Op 17 augustus werd een 18-jarige Rotterdammer aangehouden in een woning in Spijkenisse. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het beschieten van woningen in de Rose-Spoorstraat, op de Vuurplaat en in de Feijenoordhaven. Hij zit inmiddels langer in voorarrest.

De politie meldde toen dat het onderzoek voort werd gezet en dat meer aanhoudingen niet werden uitgesloten. Volgens de politie is het geweld drugsgerelateerd.