Jaguar Aquino-liquidatie gestolen in Gent

De Jaguar die werd gebruikt bij de moord op Silvio Aquino is waarschijnlijk gestolen in Gent. De auto stond bij een autohandelaar in de Belgische stad, waar hij op maandag 20 juli werd gestolen. Een maand later werd de auto waarschijnlijk gebruikt om Aquino klem te rijden. De auto had gestolen Nederlandse kentekenplaten.

De link tussen de diefstal van de Jaguar XF 3.0 Diesel BiTurbo en de moord op Aquino werd onlangs gelegd toen agenten van de federale gerechtelijke politie bij de autohandelaar over de vloer kwam. Eerder was al bekend dat de kentekenplaten op de Jaguar waren gestolen van een zeven jaar oude Toyota Yaris uit Nederland.

Dode gedropt in Roermond

Aquino werd donderdag 27 augustus klemgereden in Opglabbeek, België, door de beige Jaguar. Die zou het slachtoffer hebben gevolgd vanaf een familielid. Nadat Aquino werd klemgereden, werd die doodgeschoten. Mogelijk is er over en weer geschoten. Aquinos vrouw raakte zwaargewond, maar overleefde de schietpartij. Ze is buiten levensgevaar.

Na de schietpartij werd de Jaguar gezien op de A73 in Roermond. Daar werd een zwaargewonde man gedropt, die mogelijk bij de schietpartij gewond is geraakt. De man is overleden.