“Keylow” R. nu verdacht van drie moorden (UPDATE)

Het Openbaar Ministerie verdenkt Delano “Keylow” R. (48) en Greg R. (71) ook van betrokkenheid bij een beschieting van een woning in Doorn op 29 juni in Doorn, aldus het Openbaar Ministerie.

Souhali

Volgens justitie waren de twee lid van Caloh Wagoh Main Triad. Zij waren al gedagvaard voor betrokkenheid bij twee liquidaties in 2017: Jaïr Wessels in Breukelen en Zeki Yumusak in Rotterdam. Delano R. is ook verdacht van de liquidatie in 2017 in Den Haag van Farid Souhali (39) op 17 april 2017. Souhali is op een parkeerplaats in zijn auto doodgeschoten vanuit een grijze stationwagon.

Voor Greg R. komt er ook nog een verdenking van afpersing bij.

De beschieting van de woning in Doorn heeft de maken met een Utrechtse zaak waarin verdachten voor hasjhandel zijn veroordeeld. De woning behoorde aan één van die verdachten. Een dag voor die aanslag is een persoon met een antitankwapen in de straat van de woning gezien.

Taghi

De politie gaat er volgens Het Parool van uit dat Caloh Wagoh onder leiding van Keylow R. en Greg R. geweld pleegde in opdracht van de organisatie van de voortvluchtige Ridouan Taghi.

Kroongetuige Tony de G., verdachte in de zaak-Wessels, heeft belastende verklaringen tegen het duo en andere leden van Caloh Wagoh afgelegd. Andere verdachten zijn Patrick S. (33) en Howard K. (44). Hun zaken zijn bij die van de Caloh Wagoh-leiders gevoegd omdat ze sterk met elkaar samenhangen.

In de zaak rond de liquidatie van Farid Souhali (39) zijn onlangs twee andere verdachten gearresteerd, van 27 en 35 jaar oud.