Verdachten liquidatie Jaïr Wessels samen voor de rechter

Caloh Wagoh-kopstukken Delano “Keylow” R. (op de foto links)en Greg R. (foto rechts) komen toch samen met 3 andere verdachten voor de rechter te staan voor de liquidatie van Jaïr Wessels. Die andere 3 verdachten zijn Howard K., Patrick S. en Tony de G. Laatstgenoemde is inmiddels overgelopen naar justitie en kroongetuige geworden.

Het Openbaar Ministerie denkt dat de 2 Caloh Wagoh-leiders een leidende rol hebben gespeeld bij de moord op Wessels, die op 7 juli 2017 in Breukelen werd doodgeschoten. Justitie wilde de moord op Wessels eerst onderbrengen bij de rechtbank Den Haag waar een onderzoek loopt tegen de Caloh Wagoh-kopstukken. Zo wilde het voorkomen dat er 2 aparte strafzaken voor dezelfde moord gevoerd zouden moeten worden. Toen bleek dat dit wettelijk niet kon, is besloten het Haagse onderzoek bij de zaak-Wessels te voegen. Het proces loopt nu bij de rechtbank Midden-Nederland, maar de zittingen zullen waarschijnlijk plaatsvinden in de beveiligde rechtbank op Schiphol.

Liquidatie Rotterdam

Volgens kroongetuige Tony de G. uit Schiedam zouden Delano R. en Greg R. ook betrokken zijn bij de liquidatie van Zeki Yumusak in Rotterdam. Zijn eigen rol bij de moord op Wessels zou De G. hebben bekend. Volgens hem is Howard K. de schutter geweest en heeft Patrick S. Wessels naar Breukelen gelokt. Tijdens een inleidende zitting, maandag op Schiphol, zei de officier van justitie te verwachten dat de eerste verklaringen van de kroongetuige over de moord op Wessels ‘in de komende weken’ beschikbaar komen voor de rechtbank en de andere verdachten. Eerder nog sprak het Openbaar Ministerie nog de verwachting uit dat de verklaringen van kroongetuige De G. pas eind dit jaar aan het dossier zouden worden toegevoegd.