Keylow verdacht van beramen moord op hoofdverdachte martelkamers

Delano “Keylow” R., de president van motorclub Caloh Wagoh, wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van het beramen van een liquidatie op Robin van O. (40). Deze voormalige Utrechtse sportschoolhouder is volgens het OM het brein achter de martelkamers die onlangs in Brabant werden gevonden en stond op een dodenlijst van Ridouan Taghi.

Dat maakte het OM maandagochtend bekend tijdens een nieuwe pro-formazitting in het Eris-proces tegen verschillende leden van Caloh Wagoh. In het strafproces staan 20 verdachten terecht waarvan de meeste worden verdacht van liquidaties en mislukte moordaanslagen. Naast Keylow (50) worden ook Jermaine B. (37), Roël T. (58) en Feno D. (35) verdacht van het plannen van een moordaanslag op Robin van O..

Volgens justitie stuurde Roël T. in februari 2017 naar “Keylow” het thuisadres en sportschooladres van Robin van O.. Medeverdachten Jermaine B. en Feno D. zouden Delano R. een foto hebben gestuurd van het doelwit zelf en de Porsche waarin de vriendin van Robin van O. reed. De moordaanslag werd uiteindelijk niet uitgevoerd. Wel werd Van O.’s luxe sportschool EliteFit in november 2017 beschoten en ontplofte er een explosief.

“Moordmakelaar”

Volgens het OM nam Delano R. (tevens voormalig president van de Haagse Crips) als “moordmakelaar” verschillende opdrachten aan en zou hij onder meer liquidaties hebben laten uitvoeren in opdracht van Ridouan Taghi. “Keylow” zit sinds november 2018 vast. Op harddisks en laptops die bij hem thuis werden gevonden, vond justitie maar liefst tien miljoen bestanden.

Volgens het OM levert het onderzoek naar de ‘goudmijn’ van Delano R. nog voortdurend nieuwe informatie op. “Keylow” kwam in de problemen nadat bleek dat hij veel belastende pgp-gesprekken fotografeerde en filmde en deze vervolgens opsloeg op zijn harde schijven.