Las Vegas-schutter weigerde antidepressiva

De man die in Las Vegas 58 mensen doodschoot, zou volgens zijn dokter manisch-depressief kunnen zijn geweest. Dat blijkt uit het politierapport waarvan de resultaten dit weekeinde bekend zijn gemaakt.

Geld met gokken verloren

De politie in Las Vegas maakte vrijdag de voorlopige resultaten bekend van het onderzoek naar de schutter die op 1 oktober bij het Mandalay Bay-hotel in die stad 58 mensen doodschoot die een concert bezochten, en er 800 verwondde. Uit het politierapport blijkt dat de 64-jarige Stephen Paddock veel geld met gokken had verloren, dat hij smetvrees had en mogelijk manisch-depressief was. Dat bericht de Britse krant The Guardian.

Vreemd gedrag

Enkele weken voor de schietpartij, logeerden Paddock en zijn vriendin al in het hotel. Marilou Danley, verklaarde bij de politie dat hij zich toen ‘vreemd gedroeg’. Paddock keek constant door de ramen die uitkeken op het een maand later geplande concert. Hij liep van raam naar raam, om te zien onder welke hoeken hij uitzicht had.

Pijn

De politie deed ook onderzoek naar de gesteldheid van Paddock. Aan vrienden vertelde hij dat hij zich altijd ziek voelde, pijn had en vermoeid was. Hij was in depressieve staat, omdat hij in 2015 veel geld had verloren. Zijn arts had hem daarom aangeraden om antidepressiva te nemen, omdat hij vermoedde dat Paddock manisch-depressief zou kunnen zijn. Maar de latere schutter wilde hier niet aan, en weigerde de medicijnen.

Semi-automatisch

In zijn hotelkamer werden na de uitbarsting van schoten op 1 oktober 23 geweren gevonden, een pistool. De helft van de geweren was uitgerust met een mechanisme dat het mogelijk maakte om ze als semi-automatische wapens in te zetten. Paddock vuurde 1100 kogels af op het festivalpubliek. De politie bracht foto’s naar buiten van de hotelkamer, waarop een gebroken raam te zien is. Op een van de computers die Paddock bij zich had in de kamer, trof de politie honderden foto’s met kinderporno aan.

Lees hier meer

Hersenen Las Vegas-killer onderzocht