Leider Goliath-bende verdacht in nieuwe Duitse drugszaak

Simo D. (op de foto links), beschouwd als de leider van de Twentse Goliath-bende, wordt in Duitsland vervolgd voor een nieuwe drugszaak. Hij moet binnenkort voor de rechter verschijnen in Wuppertal. D., die ook verschillende malen in Nederland is veroordeeld, zit al een straf uit in Duitsland voor een andere drugszaak.

Dat meldt RTV Oost.

Henry W.

Mocht Simo D. in Duitsland opnieuw worden veroordeeld, dan zal het nog wel even duren voordat de Turkse Nederlander vervolgd kan worden in Nederland. Justitie hier denkt dat D. mogelijk 9 liquidatieopdrachten heeft gegeven. Een van de personen die enkele opdrachten van Simo D. zou hebben aangenomen is Henry W. uit Hengelo (op de foto rechts). Deze W. zou tenminste 2 keer een poging hebben ondernomen om iemand om het leven te brengen waarbij sprake was van een persoonsverwisseling. Allereerst werd eind januari 2017 een man beschoten in de Ruischenborchstraat in Enschede. De man wordt door 8 kogels geraakt, maar overleefde wonderwel de aanslag. Enkele dagen na liquidatiepoging meldde het eigenlijke doelwit zich bij de politie. Justitie verdenkt Henry W. ervan de aanslag te hebben gepleegd.

Kapper

Twee dagen na de schietpartij in de Ruischenborchstraat werd een kapper in zijn zaak in Enschede overgoten met een brandbare vloeistof en in de fik gezet. Ook deze man overleefde ternauwernood de aanslag, maar is voor het leven getekend. Ook hier is sprake van een persoonsverwisseling zo vermoedt de politie. Het eigenlijk doelwit zou Isaak S. zijn geweest. Justitie denkt dat Henry W. ook achter de brandaanslag op de kapper zit. W. zelf ontkent: ‘Ik heb die kapper niet in de fik gezet. Ik snap niet dat ik vastzit en andere mensen los lopen’ zei hij eerder tijdens een inleidende zitting.

Voor het nieuwe proces in Duitsland tegen Simo D. zijn 4 dagen uitgetrokken.

De zaak van Henry W. wordt waarschijnlijk in november inhoudelijk behandeld.