Levenslang voor mislukte moordaanslag op Hells Angel

Een rechtbank in Hamburg heeft dinsdag de 28-jarige Arash T. (28), lid van de Mongols MC, tot levenslang veroordeeld. Hij gaf in augustus vorig jaar de opdracht in de Hamburgse rosse buurt een kopstuk van de Hells Angels te liquideren.

Wraakactie

Dat mislukte, het slachtoffer Dariusch “Dari” F. (38), raakte vanaf zijn middel verlamd. De vriendin (24) die T. bijstond kreeg 12, 5 jaar cel. De rechtbank sprak van een mislukte executie.

T. zat op het moment van de aanslag in voorarrest voor wapenbezit. Volgens de rechtbank gebruikte hij zijn vriendin om een onbekend gebleven schutter de moordaanslag uit te laten voeren. Er is een gesprek tussen T. en zijn vriendin afgeluisterd. Daaruit maakt de rechtbank op dat het om een wraakactie ging.

De twee verdachten liepen twee jaar geleden ernstige schotwonden op na een aanslag die waarschijnlijk door Hells Angels was uitgevoerd.

Bentley

Het slachtoffer F. zat ’s avonds laat in een witte Bentley te wachten voor een rood stoplicht midden in de “Kiez” in Sankt Pauli.

De vriendin bestuurde de auto van waaruit de schutter de kogels afvuurde, zo heeft ze aan de rechtbank verklaard. Ze zei tevens niet te hebben geweten wat de man, die kort daarvoor bij haar was ingestapt, in de zin had.

De rechters gaan ervan uit dat de vrouw ‘uit liefde’ voor haar vriend handelde.

Zie ook:

Wraak op Hells Angel in rosse buurt Hamburg?

Hells Angels Hamburg gingen na verbod gewoon door

Zwaargewonden na vechtpartij Mongols en Angels