Slachtoffer liquidatie Marbella is Bosniër (UPDATE)

De man die dinsdagmiddag het centrum van Marbella op straat werd geliquideerd is volgens een Spaanse krant een Bosnische man. Hij werd in een zijstraat van de hoofdstraat Avenida Ricardo Soriano, in het commerciële centrum van de stad, onder vuur genomen door een onbekende met een machinepistool.

De schietpartij vond even na twee uur plaats ter hoogte van de Calle Arturo Rubinstein, bij een gebouw dat plaatselijk bekend is als ‘La Lavadora’, tussen de hoofdstraat en de Paseo Marítimo. Het doelwit liep op straat toen er een motor vlak bij hem stopte en één van twee personen een kogelregen afvuurde.

Bosniër Slavisa Z. had recent een zes jaar celstraf uitgezeten voor smokkel van cocaïne. Hij was bezig met een procedure om zijn uitzetting te voorkomen. Op 11 september 2014 was hij met medeverdachten betrapt op een boot met 31 kilo cocaïne voor de Marokkaanse kust ter hoogte van de Spaanse enclave Ceuta. Door onder meer goed gedrag was hij vervroegd op vrije voeten gekomen.

Volgens de krant Sur leek het erop dat Z. zich van de criminaliteit had afgewend.

Vorige week was de eerste schietpartij aan de Costa del Sol na gedeeltelijke opheffing het Spaanse uitgaansverbod. Een Britse man werd met schotwonden in de benen opgenomen in een ziekenhuis.