Liquidatieverdachte blijft vast zitten

De 42-jarige Sooi de C. (foto), die verdacht wordt van de liquidatie van Hugo van Houten (27), blijft in voorlopige hechtenis. Dat bepaalde de rechtbank in Breda vandaag. Van Houten werd in augustus 2015 doodgeschoten bij een recreatiepark in Molenschot. Sooi de C. werd ruim een jaar later in Roemenië opgepakt. 

Tilburger De C., oud lid van No Surrender, stond op de Nationale Opsporingslijst. Ook werd er en beloning uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot zijn aanhouding. Daarnaast was er een internationale signalering van kracht.

Militair

Volgens de officier van justitie is het bewijs tegen Sooi de C. overtuigend. Zijn auto is gezien op de plek van de plaats delict en op zijn broek is dna van Van Houten gevonden. Een militair van de nabijgelegen luchtmachtbasis Gilze-Rijen heeft gezien hou Van Houten rende voor zijn leven, werd geraakt en viel. Vervolgens werd het slachtoffer twee keer in zijn hoofd geschoten.

Advocaat

Volgens de advocaat van De C. is het bewijs juist erg mager. Volgens hem zijn er ook nog andere auto’s gezien op de plek waar Van Houten werd doodgeschoten. Ook zou er dna van onbekende mensen zijn gevonden.

De inhoudelijke behandeling van de zaak zal niet eerder dan in juli plaatsvinden.

Journalist Hessel de Ree heeft over de zitting vandaag getwitterd.