Man geeft zichzelf aan voor Beuningse vergismoord

De politie heeft een man (30) aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Mehmet Kilícsoy (49), vorige zomer in Beuningen. De man heeft zichzelf gemeld na uitzendingen van Opsporing Verzocht en de regionale opsporingsprogramma’s Bureau GLD (Gelderland) en Bureau 020 (Amsterdam). In de uitzendingen werd een man getoond die bij een tankstation uit een auto stapte.

Niet betrokken slachtoffer

Op 6 juli werd in het Gelderse Beuningen de 49-jarige Mehmet Kilicsoy op klaarlichte dag doodgeschoten. Het rechercheteam kwam tot de conclusie dat alles er op wijst dat de daders zich vergist hebben en dat Kilicsoy een niet betrokken slachtoffer is. Afgelopen week werden beelden getoond van vier auto’s die betrokken waren, en er werden beelden van een man gedeeld. De uitzendingen leverden 10 tips op. Voor de autodiefstallen zijn drie mensen gearresteerd, zij worden niet verdacht van betrokkenheid bij de moord.

Verklaring

Donderdag meldde zich de 30-jarige man, die geen vast woonadres heeft. Hij is de man die op camerabeelden te zien is. Hij heeft vrijdag op het politiebureau een verklaring afgelegd, daarna is hij direct aangehouden. De man wordt nu verder verhoord. Er zijn vrijdag op vijf plekken panden doorzocht. Dit gebeurde in Amsterdam, Diemen en Rotterdam.

Het onderzoek naar de verdachte is nog in volle gang. Meer details worden er op dit moment niet gegeven, de man zit in beperkingen en mag alleen contact met zijn advocaat hebben.