Man geliquideerd in Rotterdam-Zuid (VIDEO) (UPDATE1)

Aan de Nassauhaven in Rotterdam-Feijenoord is zondagavond rond 23.30 een 34-jarige man doodgeschoten. Er is nog niemand aangehouden. Op een filmpje dat een uur na de schietpartij online verscheen, is te zien dat het slachtoffer van zeer dichtbij onder vuur wordt genomen. Er zijn zeker vier schoten te horen.

Shantienne Frans

Volgens meerdere berichten op sociale media is het slachtoffer Shantienne Frans (34), de broer van de op 29 mei 2020 geliquideerde Merwin “Junny” Frans (30). Dat blijkt uit verschillende Facebook-berichten waar mensen vandaag de Rotterdamse Curaçaoënaar “Shantienne Ru” herdenken.

De politie kreeg meerdere meldingen binnen dat er schoten waren gehoord en kwam snel ter plaatse. Het slachtoffer werd beschoten bij een parkeerplaats bij zijn woning in de Persoonsstraat. Hij wist nog weg te rennen, maar zakte aan de Naussauhaven in elkaar. De schutter stapt na de schietpartij direct in een gereedstaande grijze auto.

Vluchtauto uitgebrand

Kort na de liquidatie brandde deze auto in de omgeving uit, aan de Feijenoordkade ter hoogte van de Spiekmansstraat. Volgens de politie houden de schietpartij en de uitgebrande auto verband met elkaar.

Op Facebook schrijft een vriend van Shantienne Frans:

‘Hoopte dat het een nachtmerrie was maar nee. Ik sprak je zaterdag nog man torro. Nooit meer toeren maken met je motor als je langs me huis rijd om te laten weten dat je in de buurt bent. Nooit meer fissa in je waggie. I will never forget you rumang. Forever in my heart. RIP Shantienne Ru.’