Mannen opgepakt in verband met ontvoering Nederlander in Marbella

De Spaanse politie heeft twee Franse mannen gearresteerd die betrokken zouden zijn geweest bij de ontvoering van zakenman Jamal B. uit Roosendaal, in Marbella, in 2020.

Klem

De Nederlandse zakenman Jamal B. uit Roosendaal werd in augustus 2020 ontvoerd in Marbella. Op een parkeerplaats voor een restaurant in die stad werd hij met twee auto’s klemgereden en door acht bewapende ontvoerders verkleed als politiemensen uit zijn auto gesleurd en meegenomen. Zijn vrouw en vijf kinderen waren er getuige van.

Sindsdien is de Nederlander van Marokkaanse afkomst vermist. Er wordt gevreesd voor zijn leven.

Verdachte

De Spaanse politie heeft nu twee mensen gearresteerd in verband met de ontvoering, meldt de Spaanse krant El Confidencial. Het gaat om twee Franse mannen, van 37 en 42 jaar oud. Zij zouden lid zijn van een criminele organisatie die van geweld gebruik maakt. Ten minste zes anderen zijn ook verdachte in de zaak.

De haven van Marbella (foto ter illustratie)

Volgens de Spaanse krant vonden de arrestaties dinsdagochtend plaats. De aangehouden Franse mannen maakten zich volgens de politie eerder schuldig aan ontvoering.

Onder de auto van de vermiste man werd een peilbaken gevonden, waarmee zijn bewegingen konden worden gevolgd. Volgens de politie was deze door de verdachten aangebracht, om het ze mogelijk te maken de ontvoering uit te voeren.

Geen bewijs van leven

Voor de gouden tip in de zaak loofde de familie in januari 100.000 euro uit. De familie ontkende dat het om een afrekening in het criminele milieu zou gaan. Er is ‘geen telefoontje, geen losgeldverzoek, en geen bewijs van leven’ geweest, aldus bronnen uit de familieomgeving. De man zou zijn verward met een activistische politicus in Marokko, die kritiek heeft op de Koning in dat land. Jamal B. handelt in dure horloges, stelde de familie eerder.

Lees hier het eerdere verhaal op Crimesite over de ontvoering.