Masmeijer veroordeeld tot 8 jaar cel

Oud-presentator Frank Masmeijer (55) is door de rechtbank in België veroordeeld tot acht jaar cel. Hij is schuldig bevonden aan de smokkel van meer dan 400 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen in 2014. De drugs waren verborgen in een partij bananen. Er was 7 jaar tegen Masmeijer geëist. 

Een medeverdachte had Masmeijer betiteld als het brein in de smokkelzaak. De advocaat van Masmeijer had om ‘strategische redenen’ geen volledige vrijspraak gevraagd.

Neef

In het politiedossier zijn verschillende belastende verklaringen over Masmeijer terug te vinden. Zo zou een neef van de voormalig showmaster hebben verklaard dat zijn oom hem geld heeft geboden om cocaïne uit de haven van Antwerpen te halen. Een andere betrokkene stelt dat hij is bedreigd door Masmeijer en twee kompanen.

Spilfiguur

In totaal staan 46 verdachten terecht in deze zaak. Volgens De Gazet van Antwerpen zou Peter S.G., de uitbater van een bekend Kaapverdisch restaurant in Antwerpen, de spilfiguur zijn. De bende rond S.G. maakte onder meer gebruik van binnenschippers om grote partijen cocaïne in te voeren via de haven van Antwerpen. S.G. werd veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf.

Masmeijer, die ook nog 8000 euro moet betalen, was niet aanwezig bij de uitspraak. Het Openbaar Ministerie heeft zijn onmiddellijke aanhouding gevraagd. De oud-televisiepresentator van onder andere de Holiday Show en Dinges werd in oktober 2014 aangehouden. Na zijn televisietijd exploiteerde hij een aantal horecazaken in Antwerpen; die gingen allemaal failliet.