Mogelijk nieuwe moordzaak bij Caloh Wagoh-proces

De rechtbank Utrecht heeft in de beveiligde zaal op Schiphol besloten dat twee liquidatieverdachten de komende maanden nog in de cel moeten blijven. Het gaat om Reaginon A. en Gwensley G. die ervan worden verdacht in april 2017 Farid Souhali (foto) in Den Haag te hebben vermoord. Ze stonden in een inleidende zitting terecht.

Caloh Wagoh

Kroongetuige Tony de G. heeft in 25 verklaringen over verschillende moorden verteld, onder meer over die op Souhali maar ook over de moord op Jaïr Wessels in Breukelen, de liquidatie van Zeki Yumusak en een liquidatiepoging in Doorn. Het Openbaar Ministerie denkt dat Greg R. (71) en de 48-jarige Delano “Keylow” R. opdracht gaven voor moorden. Uitvoerders waren Tony de G., Howard K., Reaginon A. en Gwensley G. en Radjesh S..

Nog een moordzaak

Volgens de verslaggever van het ANP liet de officier van justitie donderdag ter zitting doorschemeren dat er mogelijk nog een moordzaak aan het dossier zal worden toegevoegd. Welke bleef onbekend.

Verdachte Gwensley G. stond vorig jaar terecht voor het bezit van een wapen dat is gebruikt bij de liquidatie van de broer van de kroongetuige Nabil B. vorig jaar in Amsterdam. Hij werd vrijgesproken. Die zaak loopt nog in hoger beroep. Er is een aantal leden en bekenden van Caloh Wagoh MC, met name uit Spijkenisse, verdacht in meerdere rechtszaken. Ook in de zaak van de beschieting van het Panorama-gebouw was er een link met Caloh Wagoh.

Op 4 oktober is er weer een pro forma-zitting.

Zie ook:

Zeven maanden cel voor criminele incasso George van D.