Nederlander vast in Spanje in wietzaak (UPDATE2)

In de buurt van Alicante hebben agenten van de Spaanse Nationale Politie vier Nederlanders aangehouden, 105 kilo marihuana in beslaggenomen en een wietplantage met 550 planten. Daar lagen ook een vuurwapen en 20.000 euro aan cash.

(beeld uit archief)

Het onderzoek begon bij een cannabis-club in Alicante waar volgens de politie wiet werd verkocht die geleverd werd door de Nederlanders.

Een van de Nederlanders zou in Nederland worden gezocht voor moord, aldus het Spaanse persbureau EFE. Toen de Spaanse politie in Nederland ging informeren naar de achtergronden van deze personen bleek dat één van hen in Nederland wordt verdacht van opdracht geven voor drie liquidaties in het criminele milieu. Hij zou lid zijn van een Nederlandse MC.

Een bron van Crimesite meldt dat de Nederlander ooit prospect was van No Surrender en verdachte in het onderzoek naar de drievoudige moord in Purmerland en dus nu anders dan het Spaanse persbureau meldt geen verdachte meer is. Ook zou er geen 105 kilo marihuana in beslag zijn genomen maar “pulp”, een rest van de productie van (legale) CBD-olie.

De verdachten zijn tussen de 44 en 56 jaar oud. Ze zijn in Spanje verdacht van drugshandel, lidmaatschap van een criminele organisatie, vuurwapenbezit en verduistering van elektriciteit.