Nieuwe verdachte gearresteerd voor Friese moord

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag bekendgemaakt dat vorige week donderdag een 34-jarige man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Tjeerd van Seggeren, op een feest in Friesland.

Vrouw

Van Seggeren werd op 9 juli 2016 dood aangetroffen in een weiland aan de Fûgelsang in De Westereen. Vandaag was er een zitting in de rechtszaak tegen zijn 34-jarige echtgenote, uit Kollumerzwaag.

Getuige

Na een regiezitting van 31 oktober 2018 meldde zich een getuige die anoniem een verklaring heeft afgelegd bij de politie. Deze getuige vertelt over de directe betrokkenheid van de vrouw en een ex-vriend bij de moord op Tjeerd van Seggeren.

Zo zou verdachte tegen deze getuige hebben gezegd dat zij samen met een ex de moord heeft voorbereid en uitgevoerd. Om de identiteit van de getuige te beschermen wordt geen nadere informatie gegeven over persoonlijke gegevens en het moment van verklaren.

Duitsland

De 34-jarige man zit in detentie in Duitsland voor zijn overlevering aan Nederland. Wanneer dit plaatsvindt is nog niet bekend. De man is eerder in het onderzoek gehoord als getuige. Het destijds opgegeven alibi voor het moment van de moord lijkt vooralsnog niet te kloppen, aldus justitie. Het onderzoek gaat nog door.

De inhoudelijke behandeling vindt plaats op 9 en 10 april 2019. Donderdag heeft de rechtbank besloten het voorarrest van de 34-jarige vrouw te verlengen.