Noffel mogelijk ook betrokken bij liquidatie Jalink

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of het Naoufal “Noffel” F. kan vervolgen voor de liquidatie van Vincent Jalink, op de Klipperweg in Diemen, op 27 mei 2016. Ook Muhammed S., waarmee Noffel zaken deed, zou mogelijk betrokken zijn bij de moord op Jalink, die voor de ogen van zijn 9-jarig zoontje werd doodgeschoten. 

F. en S. zouden de moordopdracht hebben (door)gegeven aan de schutters. Bewijs hiervoor denkt het OM te hebben gevonden in ontsleutelde pgp-berichten. Van het daadwerkelijke schieten wordt Gideon G. uit Amsterdam-Zuidoost verdacht. Gideon G. kreeg dit voorjaar al zeven jaar cel voor voorbereiding van een liquidatie op een voetbaltrainer van een amateur-voetbalclub in Heemskerk.

Liquidatiepoging

Naoufal F. is tot 18 jaar cel veroordeeld voor het aansturen van de liquidatiepoging op Peter “Pjotr” R., ook al in Diemen. R. overleefde de aanslag in 2015 waarbij meer dan 30 kogels werden afgevuurd. Het bewijs tegen Noffel bestond onder andere uit pgp-berichten die waren ontsleuteld. F. wordt ook vervolgd voor het organiseren van de liquidatie van de Iraanse-Nederlander Ali Motamed in 2015 in Almere.

Cocaïnesmokkel

Muhammed S. werd eerder deze maand veroordeeld tot 13 jaar cel voor cocaïnesmokkel. Ook in die zaak vormden pgp-berichten een belangrijk deel van het bewijs. Uit die ontsleutelde berichten bleek dat S. en F. veelvuldig communiceerden.

De mogelijke betrokkenheid van Naoufel F. en Muhamed S. bij de liquidatie van feestorganisator Vincent Jalink kwam woensdagochtend naar voren tijdens een inleidende zitting voor de rechtbank in Amsterdam tegen de vermoedelijke schutter Gideon G., zo meldt Het Parool.