Nog geen inzage in verklaringen kroongetuige Tony de G.

Vrijdag stonden de 70-jarige Greg R. (foto rechts) en Delano R. (48), ook wel bekend onder de naam “Keylow”, tijdens een pro forma-zitting voor de rechter in Rotterdam. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij 2 liquidaties: die van Jaïr Wessels in Breukelen en die van Zeki Yumusak in Rotterdam.

De verdenkingen tegen het duo berusten vooral op verklaringen van kroongetuige Tony de G., die zelf ook een rol zou hebben gespeeld bij de moord op Wessels op 7 juli 2017.

Afgewezen

De advocaten van de beide verdachten hebben de verklaringen van de kroongetuige echter nog niet in kunnen zien. Ook hebben zij hem nog niet kunnen horen. De rechter wees een verzoek daartoe van de raadsheren van R. en R. voorlopig af. Het Openbaar Ministerie sprak de verwachting uit dat de verklaringen van kroongetuige De G. pas eind dit jaar aan het dossier zullen worden toegevoegd.

Voorlopige hechtenis

Ook een andere wens van de advocaten van de verdachten werd niet ingewilligd. Het voorarrest van hun cliënten werd niet geschorst. Delano R. en Greg R. blijven dus vastzitten.

Vier liquidaties

Tony de G. heeft over 4 liquidaties verklaringen afgelegd. Naast die van Jaïr Wessels en Zeki Yumusak heeft hij ook verteld over de moord op de Belg  Stefaan Bogaerts (55), in september 2017, en nog een andere moord uit 2017, welke is onbekend.

Caloh Wagoh

Zowel Tony de G. als Greg R. en Delano R. waren betrokken bij motorclub Caloh Wagoh. Andere leden van de club zouden betrokken zijn geweest bij de aanslag op het kantoor van Panorama in Amsterdam.