OM: ‘corrupte’ agent handelde alleen

De 28-jarige agent uit Weert die wordt verdacht van corruptie handelde niet samen met andere agenten. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdagmiddag bekend gemaakt. Volgens de De Telegraaf leidde een groot onderzoek naar fraude met exclusieve auto’s naar de politieman die eind september werd aangehouden. Hoofdverdachte in deze zaak is Jan L. uit Oirschot.

Informatie

De Telegraaf baseert zich hierbij op anonieme bronnen. Jan L. is in april opgepakt, samen met nog zes andere verdachten. Dat onderzoek naar de grootschalige fraude loopt nog. Tijdens dat onderzoek werd informatie gevonden waaruit bleek dat een politieman van de landelijke eenheid informatie lekte. Justitie startte toen meteen een onderzoek.

Ramkraak

Jan L. is de eigenaar van Carstore in Oirschot waar hij dure merken als Aston Martin, Bentley en Ferrari verkocht. De autohandelaar zou al eens veroordeeld zijn tot celstraf omdat hij met valse facturen belastingfraude pleegde. Bij Carstore was vorig jaar een ramkraak en brandstichting.

235.000 euro

Bij de aanhouding van de politieman is ook een 45-jarige man uit Eindhoven aangehouden, aldus het OM. Bij de aanhouding zijn tegelijkertijd vier panden doorzocht. Daarbij is beslaggelegd op onder meer gegevensdragers, jammers, drugs en circa 235.000 euro. NRC-Handelsblad, dat gisteravond de arrestatie van de man onthulde, sprak van ‘het grootste justitiële schandaal sinds de IRT-affaire’. Volgens het Openbaar Ministerie blijkt uit het onderzoek vooralsnog niet dat andere politiemensen betrokken zijn bij het strafbaar handelen van de verdachten.