Onderzoek bedreiging officier van de baan (UPDATE)

Het onderzoek door het parket in Breda naar de bedreiging van officier van justitie Greetje Bos door oud-No Surrender president Klaas Otto is van de baan, dat heeft justitie bevestigd aan De Telegraaf. De zaak is geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Afgetapt

De dreiging werd groot in het nieuws gebracht door het Openbaar Ministerie en in het onderzoek werden alle mobiele telefoons binnen en ook buiten de inrichting waar Otto verbleef afgetapt. In augustus 2017 maakte justitie bekend dat Mohammed S. (44) uit Sliedrecht was opgepakt. Een paar uur later werd hij vrijgelaten. Greetje Bos, die de strafrechtelijke onderzoeken naar Otto leidt, werd zwaar beveiligd. Otto kwam door de zaak in een zwaarder regime te zitten dan dat van de Extra Beveiligde Inrichting, ook in Vught.

Hoe serieus de bedreiging was brengt het Openbaar Ministerie niet naar buiten. Dat S. een paar uur later werd vrijgelaten toont aan dat er vrijwel geen ernstige bewijs tegen hem was.

‘Teleurstellend’

In De Telegraaf zegt hoofdofficier Charles van der Voort van Zeeland West-Brabant het ’teleurstellend’ te vinden dat er geen vervolging plaatsvindt. Hij maakt zich nog steeds ‘grote zorgen’ over de veiligheid van ‘mijn officier’.

De Telegraaf meldt dat ook een onderzoek naar de bedreiging van een officier van justitie van Noord-Nederland zonder resultaat gebleven is.

Zie ook:

Advocaat Klaas Otto legt verdediging neer

‘Medewerker DJI negeert rechtbank’ (UPDATE)

Nog altijd bang na infiltratieactie politie

Klaas Otto beschuldigd van nog een afpersing