Opnieuw 2 aanhoudingen voor liquidatie Huizen

Er zijn opnieuw 2 verdachten aangehouden voor de moord op spyshopmedewerker Ronald Bakker in Huizen. Het gaat om Mourad B. en Ali M. Justitie denkt dat de twee het slachtoffer hebben geobserveerd. Eerder werden in Suriname de broers Mao en Mario R. aangehouden voor de moord op Bakker die vandaag exact 4 jaar geleden voor zijn huis werd doodgeschoten vanaf een motorfiets.

Ali M. en Mourad B. zijn in augustus aangehouden. Laatstgenoemde stond vandaag voor de rechter in de Bunker in Amsterdam-Osdorp. B. zou Bakker tussen juli en september 2015 naar huis hebben gevolgd vanaf zijn werk en gegevens over diens adres, werktijden, auto en routes hebben doorgegeven. Ali M. zou hem daarbij hebben geassisteerd. Beiden zijn al eerder veroordeeld in de zogenoemde 26Koper-zaak. Zij behoorden daarbij niet tot de hoofdverdachten, maar kregen wel celstraffen van 3 jaar.

Ridouan Taghi

Voor de moord op Ronald Bakker zijn er volgens justitie 2 uitvoerders: de voortvluchtige Jerrel Palm en Mao R. De broer van laatstgenoemde, Mario R., zou de organisator van de liquidatie zijn geweest. De broers R. worden in verband gebracht met het netwerk van de gezochte Ridouan Taghi, die verdacht wordt van het opdracht geven voor meerdere liquidaties.

Omdat Mourad B. door het OM als medeplichtige wordt beschouwd, staat hij niet samen met de hoofdverdachten voor de rechter.

Lees ook:

Surinaamse arrestaties om liquidatie spyshopdirecteur

Zo worden liquidatieverdachten uitgezet