Opnieuw explosie in straat Amsterdam-Oost (UPDATE)

In een straat in Amsterdam-Oost is in de nacht van maandag op dinsdag voor de tweede keer in enkele dagen een explosie geweest. Doelwit was de ingang van een portiekflat aan de Majubastraat in de Transvaalbuurt. Er is schade ontstaan aan een portiekdeur, auto’s, ramen en brievenbussen maar er zijn geen gewonden gevallen.

Tekst

De politie werd iets voor 04.00 gealarmeerd. Volgens de politie was bij een andere portiekdeur in de straat in de nacht van zondag op maandag een explosie. Diezelfde nacht was er kort daarna een ontploffing in de Czaar Peterstraat in het oostelijk deel van het centrum.

De melding van de eerste explosie bij een portiek aan de Majubastraat kwam rond 01.40 binnen. Na de harde knal werd gezien dat twee in het donker geklede personen wegrenden. Toegesnelde agenten troffen helaas geen verdachten meer in de omgeving aan. Agenten zagen dat er een dreigende tekst op de straat voor de portiek gespoten was.

Witte auto

In de vroege morgen van dinsdag was er rond 03.45 een ontploffing, in het portiek naast het in de vorige nacht getroffen portiek. Een getuige heeft na de explosie één persoon zien wegrennen en een witte auto hard zien wegrijden.

De politie onderzoekt onder meer een mogelijk verband tussen de ontploffingen.