Opnieuw verdachte Bredase moord aangehouden

Er is opnieuw een verdachte aangehouden voor de moord op Peter van der Linde in Breda. Deze David J. is nu voor de tweede keer aangehouden. Hij werd in oktober vorig jaar nog vrijgelatenHet Openbaar Ministerie denk dat de 32-jarige J., afkomstig uit Sint Willebrord, de vluchtauto heeft bestuurd, die bij de liquidatie is gebruikt. David J. werd eerder op 8 september 2017 gearresteerd. Er zouden nieuwe feiten en omstandigheden zijn waardoor de verdachte dit weekeinde opnieuw is aangehouden. Welke dat zijn is niet bekend.

Corné R.

David J. zou tot de entourage behoren van Corné R., een andere verdachte van de liquidatie van Peter van der Linde (foto). Ook deze R. zit vast. Volgens het Openbaar Ministerie is R. de schutter. Zijn dna is aangetroffen op de kogelhulzen die zijn gevonden na de liquidatie van Peter van der Linde. Ook R. is – net als David J. – afkomstig uit Sint Willebrord. De twee wonen vlak bij elkaar. De advocaat van David J. heeft eerder al ontkend dat zijn cliënt tot de criminele entourage behoort van verdachte Corné R.

Piet S.

Een derde verdachte in de zaak is Piet S. Hij werd op 11 april gearresteerd, ook voor de tweede keer. Eerder was hij op woensdag 17 mei 2017 in de gevangenis in Grave aangehouden. Hij zat daar in voorlopige hechtenis vanwege een ander strafrechtelijk onderzoek. Na enkele dagen werd hij vrijgelaten, maar bleef hij wel verdachte. Twee weken geleden werd hij dus opnieuw opgepakt. Het Openbaar Ministerie denkt dat Piet S. Peter van der Linde naar het café heeft gelokt waar het slachtoffer buiten werd doodgeschoten. Dat gebeurde in januari 2017.