Oud-Hells Angel Harry S. moet 9 ton aftikken

De 61-jarige Harry S. (foto), voormalig kopstuk van de Hells Angels, moet 900.000 euro betalen aan de Staat. Dat bepaalde de rechtbank Rotterdam donderdag, zo meldt het Noordhollands Dagblad. Het vonnis is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

S. was met Amsterdammer Donald G. hoofdverdachte in een groep die beschuldigd werd van afpersingen, de zogenoemde Briard-zaak. S. werd in die zaak veroordeeld voor witwassen en kreeg 6 maanden cel, waar 7 jaar was geëist. Ook andere verdachten kregen veel lagere straffen dan het OM graag had gezien. De andere veroordeelden, zoals Donald G., hadden al schikkingsvoorstellen betaald maar Harry S. niet.

Geen enkele verklaring

Justitie had becijferd dat S. tussen oktober 2005 en oktober 2011 ruim een miljoen euro heeft uitgegeven. Hij heeft geen enkele verklaring willen geven voor de herkomst van een groot deel van dat geld. Het is dan ook aannemelijk dat de misdrijven waarvoor hij is veroordeeld, of andere strafbare feiten, ertoe hebben geleid dat hij zo’n 925.000 euro aan wederrechtelijk voordeel heeft behaald, zei de officier van justitie eind augustus tijdens de rechtszitting.