‘Politie hield informatie moordzaak achter’

De politie heeft cruciale informatie in de onopgeloste moordzaak van Marco Lamers (27) uit Tiel, in 2001, achtergehouden. Dat heeft de crimeredactie van RTL Boulevard ontdekt. Het gaat om een ernstige beschuldiging die in een recent moordonderzoek naar boven is gekomen.

Turkije

Marco Lamers was een wiethandelaar uit de omgeving van Tiel en in het lokale milieu een goede bekende. Na de moord had de recherche Politie een zakenpartner van Lamers in beeld als verdachte. Deze Mahmut K. nam de wijk naar Turkije en overleed daar in 2013 aan kanker. Nadien is de zaak een cold case geworden en waren er geen ontwikkelingen meer.

Undercoveragenten

Totdat de politie onderzoek ging doen naar de moord op Yvon Pfaff in 2014 die speelde in dezelfde regio Tiel en ook in het wietmileu. In dit onderzoek werden undercoveragenten van de politie ingezet. In RTL Boulevard blijkt nu dat de verdachten in die zaak over de zaak van Marco Lamers zijn begonnen.

De hoofdverdachten stelden in een gesprek met een undercover dat zij het wapen waarmee Marco Lamers was vermoord in huis te hebben. Ze noemde ook een naam van iemand (die ook ‘de ouwe’ werd genoemd) als de opdrachtgever. Deze had er ‘een Turk of een Marokkaan voor laten opdraaien’, aldus twee hoofdverdachten in de Pfaff-zaak.

Familie

Deze verdachten in de zaak Pfaff die dus getuigen waren in de zaak Lamers zijn hier kennelijk  nooit door politie nader over gehoord. Inmiddels zijn de twee veroordeeld door de rechtbank.

Na acht weken vragen stellen door de RTL Boulevard-redactie heeft de politie laten weten bekend te zijn met de informatie maar geen noodzaak te hebben gezien de getuigen nader te horen. De familie van Lamers is niet over deze informatie op de hoogte gesteld.