Politie kamt Utrechtse “autoboulevard” uit

De politie heeft op bedrijventerrein Nieuw-Overvecht dinsdag een grote controleactie gehouden. Volgens de politie was er informatie dat er bij bepaalde bedrijven criminele activiteiten plaatsvinden. De strook staat lokaal ook wel bekend als de “autoboulevard”.

Garage

Er zijn in stadsdeel Overvecht de laatste jaren opvallend veel schietpartijen, criminele achtervolgingen en confrontaties en ook liquidaties geweest. Op de autoboulevard is dit jaar ook een schietpartij geweest en er is een illegale sigarettenfabriek ontmanteld.

Dit jaar moest de in bepaalde kringen bekende garage van John Freriks sluiten van de burgemeester maar die mocht na een uitspraak van de rechter toch weer open. Overigens noteerde de rechtbank toen wel dat de garage zich mogelijk inliet met criminele activiteiten. De garage bouwde verborgen ruimten in auto’s in.

Kanaleneiland

Zeventien bedrijven worden uitgekamd. Ook Belastingdienst, Douane en gemeente Utrecht zijn ter plaatse. De burgemeester Jan van Zanen kwam ook ter plaatse. Bij bedrijven controleren ambtenaren of er wordt gewerkt volgens het bestemmingsplan en de vergunningen, en of de ondernemers de belastingregels naleven.

De gemeente Utrecht geeft sinds dit voorjaar prioriteit aan vier delen van de stad als het gaat om het terugdringen van criminele activiteiten in de bovenwereld: Kanaleneiland, Overvecht, Amsterdamsestraatweg en de Kop van Lombok.

Over de resultaten van de actie brengt de politie later berichten naar buiten.