Politie rondt No Surrender-zaak Groningen af

De politie heeft donderdagmiddag een 33-jarig lid van de motorclub No Surrender aangehouden op verdenking van bedreiging, intimidatie en mishandeling van een ex-lid van de motorclub. De zaak kwam aan het licht tijdens het onderzoek naar de ontvoeringszaak in Glimmen.

Contributie

In die zaak speelde de ontvoering van een 47-jarig ex-lid van No Surrender, gisteren werd in die zaak nog een verdachte opgepakt. Naar aanleiding van berichtgeving over deze ontvoeringszaak deed een ander gedupeerde ex-lid van de motorclub aangifte. De man zou de club zijn uitgezet, omdat hij niet vaak genoeg op clubbijeenkomsten verscheen. Hij moest dit bekopen met steeds oplopende geldboetes en meerdere mishandelingen. Ook nadat de eerder afgesproken boetes waren betaald, hielden de mishandelingen en bedreigingen niet op, aldus de politie.

Alle verdachten

Dat in combinatie met de publiciteit over de aanhoudingen in de ontvoeringszaak Glimmen waren voor het ex-lid de belangrijkste redenen om uiteindelijk toch naar de politie te stappen.

Met de aanhouding van de 33-jarige man op donderdagmiddag verwacht de politie alle verdachten voor zowel deze zaak alsook voor de ontvoeringszaak in Glimmen te hebben aangehouden.

Alle berichten over de twee zaken:

Nog meer aanhoudingen om ontvoering

Tweede bedreigingszaak No Surrender Groningen

‘Politie onderzoekt mishandeling No Surrender’

Ontvoerde Groningse biker meldt zich (UPDATE)