Politie vindt wapens in Hengelo en in auto

In Hengelo heeft de politie vrijdag automatische vuurwapens en een raketwerper in beslag genomen na een doorzoeking. Dat gebeurde in het onderzoek naar verschillende schietincidenten. Eén wapen is volgens de politie gebruikt bij een moordpoging in Gronau, net over de grens in Duitsland.

Sirocco

Ook een poging om een kapper in brand te steken maakt deel uit van het onderzoek. Daarover loopt momenteel een rechtszaak waarin Henri W. verdachte is. De opdrachtgevers voor de aanslag op de kapper en andere incidenten zouden in Duitsland in de gevangenis zitten.

In een onlangs inbeslaggenomen witte Volkswagen Scirocco trof de politie twee vuurwapens aan. Uit forensisch onderzoek is duidelijk geworden dat dit wapen is gebruikt bij een poging tot moord op een (toen) 45-jarige man op 24 mei 2017 om half één ’s nachts op een parkeerplaats aan de Eperstrasse in Gronau. Het andere wapen, een automatisch vuurwapen, werd later aangetroffen in een verborgen ruimte van de Scirocco. Voor betrokkenheid bij deze VW heeft de politie geen aanhoudingen gedaan. De gebruikers van de auto worden gezocht. Wanneer en waar de auto in beslag is genomen meldt de politie niet.

Loungeclub

De politie onderzoekt of dit automatische vuurwapen gebruikt is bij een schietincident op 19 september 2017. Toen werd er op een woning aan de Benkoelenstraat te Enschede geschoten (zie video) en op Loungeclub LuxXx aan de Brinkstraat in Enschede. De auto staat nog steeds bij de politie omdat het voertuig mogelijk betrokken is geweest tijdens het plegen van ernstige misdrijven.

Panden

Vrijdag viel de politie binnen in panden in Enschede en een pand in Hengelo. Een 28-jarige man uit Hengelo is in Enschede aangehouden. In een pand in Hengelo is, naast een aantal automatische wapens ook een raketwerper met rakketten aangetroffen en in beslag genomen. Een 29-jarige man uit Hengelo is hiervoor aangehouden.