Politie: zaak tegen verdachte liquidatie Sengers rond

De recherche in Oost-Brabant zegt een sterke zaak te hebben tegen een verdachte in de zaak van de liquidatie van Robert Sengers (40), in 2004. De verdachte (toen 57) was na een uitzending van Opsporing Verzocht (in november 2018) op 4 december 2018 aangehouden, maar werd na enkele dagen uit voorlopige hechtenis ontslagen.

Naar aanleiding van Opsporing Verzocht waren er destijds verschillende tips binnen gekomen. Tegen de toen vrij gelaten verdachte zegt de politie nu een ronde zaak te hebben. Toen hij werd gearresteerd zat hij een straf voor een andere zaak uit.

Aanvullend onderzoek naar deze verdachte, het horen van enkele getuigen en nieuwe bevindingen van het NFI (Nationaal Forensisch Instituut) hebben de verdenking tegen deze verdachte gesterkt.

De officier van justitie in Den Bosch zal nu op basis van het bewijs in de zaak beoordelen of de verdachte zal worden vervolgd door het Openbaar Ministerie. In dat geval zal in 2020 de zaak voor de rechter worden gebracht.

De politie heropende in augustus 2017 de cold case. Sengers werd doodgeschoten op 8 september 2004 op de parkeerplaats van een restaurant in Esbeek. Sengers woonde in Neerpelt (B) in een wijk waar Nederlandse criminelen als John Mieremet woonden.