‘Politiemol lekte over inval Brabantse jachthaven’

Bij de politie leeft het vermoeden dat criminelen er tevoren van op de hoogte waren dat er een inval zou komen bij de Brabantse jachthaven Hermenzeil, aan het Oude Maasje, in 2015. Dat zegt de burgemeester van Geertruidenberg in een interview met het Algemeen Dagblad.

Mark M.

De krant schrijft dat de politie denkt dat de veroordeelde politiemol Mark M. hiervoor verantwoordelijk was. M. was jarenlang in staat allerlei politiesystemen door te vlooien. De advocaat van M. stelt dat de inval in Hermenzeil niet voorkomt in het strafdossier waarop hij is veroordeeld. De zaak van Mark M. loopt momenteel in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch. Hij is op vrije voeten.

Motorclub

Opvallend was dat kort voor de inval leden van een motorclub kwamen aanrijden. Bij de inval werden in tegenstelling tot wat de politie verwachtte nauwelijks illegale spullen of aanwijzingen voor criminaliteit gevonden.

Kopers

Volgens het AD zijn er nog altijd signalen dat er criminelen op de jachthaven azen. De gemeente Geertruidenberg nam vorig jaar de failliete haven om te voorkomen dat dit gebeurt. Alle geïnteresseerde kopers krijgen een onderzoek op antecedenten en mogelijk achterliggende criminele belangen.

Zie ook:

OM past systeem aan na blunder met politiemol