Rechtszaak Martin Kok in beveiligde rechtbank

Volgende week is er een eerste pro forma-zitting voor de verdachten van de liquidatie van Martin Kok. Die zal woensdag plaatsvinden in de beveiligde rechtbank van Schiphol. Een woordvoerder verklaarde dat er een inschatting is gemaakt om voor een beveiligde rechtbank te kiezen, maar wilde verder niets kwijt over de precieze redenen. 

De twee verdachten, Zakaria A. (25) en Achraf B. (25), worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op ex-crimineel Martin Kok, op 8 december 2016. Misdaadblogger Kok werd doodgeschoten op de parkeerplaats van bordeel Boccaccio in Laren. Hij zat al maanden ondergedoken in verschillende safe houses nadat zijn huis was beschoten en er een bom onder zijn auto was gevonden.

Zakenpartner

Beide mannen worden ook verdacht van poging tot moord, eerder op de dag op 8 december. Toen rende een man met een vuurwapen af op Kok, die samen met een zakenpartner net naar buiten was gestapt uit hotel Citizen M. in Amsterdam. Er werd echter niet gevuurd en Kok had niets in de gaten.

6900 euro cash

Bij zijn arrestatie op 17 april van dit jaar in Den Bosch had verdachte Achraf B. ook een vuurwapen en munitie in zijn bezit. Ook trof het arrestatieteam 6900 euro cash, een kleine hoeveelheid cocaïne en ruim anderhalve kilo wiet aan bij B.

Zie ook:

Politie ziet verdachten moord Kok niet op beeld

Dossier liquidatie Martin Kok nog niet rond

Martin Kok: 1 jaar dood