Tweede verdachte liquidatie Martin Kok gepakt

In Den Bosch is dinsdagochtend een tweede verdachte opgepakt voor betrokkenheid bij de liquidatie van Martin Kok. Het gaat om een 25-jarige man uit Utrecht. Eerder al werd de 24-jarige Zacharia A. gearresteerd. Hij werd aangehouden in zijn cel in de PI Alphen aan den Rijn. Hij zat daar gedetineerd voor een ander misdrijf.

Het is nog niet bekend waar de 2 mannen precies van worden verdacht. Zacharia A. werd ook al verdacht van de moord op Ranko Scekic in Utrecht. A. komt uit Utrecht Overvecht.

Boccaccio

Martin Kok werd op de late avond van 8 december doodgeschoten op de parkeerplaats van seksclub Boccaccio in Laren. Hij zat in de auto van zijn vader. Achterin de metallic Volkswagen Polo lag een kinderfietsje van zijn 4-jarige zoontje en een kerstboom. Kok was eerder die dag al aan en aanslag ontsnapt toen hij samen met een zakenpartner Hotel Citizin M. in Amsterdam uitliep. Hij was zich er niet van bewust dat een jongen achter hem aan kwam rennen met een getrokken pistool. Het vuurwapen ging echter niet af.

Aanslagen

Er zijn verschillende aanslagen op Kok gepleegd. Hij reageerde altijd laconiek op alle dreiging. ‘Liever de kogel dan de kanker’, was een van zijn uitspraken.

Vorig jaar verscheen een boek over het leven van Martin Kok: Kokkie – Het turbulente leven en de aangekondigde dood van Martin Kok. Het stond weken lang in de bestsellerlijsten.

Op de foto boven Martin Kok bij Boccaccio, op de avond dat hij werd doodgeschoten.