Rechtszaak Noffel hoeft niet overnieuw

De strafzaak tegen Naoufal “Noffel” F. (foto) hoeft niet overgedaan te worden. Dat bepaalde het hof in Amsterdam maandag.

In juli van dit jaar werd F. door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot levenslang voor het aansturen van de liquidatie van Ali Motamed in Almere in december 2015. De advocaat van Noffel had echter aangevoerd dat zijn cliënt nooit in Amsterdam terecht had mogen staan, omdat de uitvoerders van de moord op Ali Motamed ( Anouar A. en Moreo M.) werden berecht door de rechtbank Midden-Nederland (Lelystad). De advocaat van Naoufal F. vond dat zijn cliënt ook in Midden-Nederland terecht had moeten staan en dus niet in Amsterdam. Het hof heeft dat dus echter afgewezen.

Hetzelfde misdrijf

Het hof beaamde wel dat verdachten van hetzelfde misdrijf niet tegelijkertijd bij verschillende rechtbanken mogen worden vervolgd. Maar omdat in Lelystad al uitspraak was gedaan toen dit punt in de zaak van F. voor het eerst naar voren werd gebracht, mocht de rechtbank in Amsterdam de zaak wel degelijk doen, zo besloot het hof volgens het ANP.

Hoger beroep

Het gevolg van de uitspraak is dat de verdachten bij verschillende gerechtshoven in hoger beroep gaan. Dat van Anouar A. en Moreo M. dient bij het gerechtshof Leeuwarden. Het hoger beroep van Noffel vindt in Amsterdam plaats. Het is nog niet bekend wanneer deze zijn gepland.

Diemen

F. was ook al veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf vanwege de mislukte liquidatie van Peter R. in Diemen, eind 2015. Ook in die zaak heeft hij hoger beroep aangetekend.

Lees ook: Noffel: Tiba, Omar, Fou, Buik, Exxie