Satudarah-man betaalt voor opruimen honden

Het voortvluchtige Satudarah-kopstuk Michel Boer moet zelf betalen voor het afvoeren van zijn recent door de politie doodgeschoten honden. ‘Klap op de vuurpijl’, zo reageert zijn advocaat. Op 8 november nam een arrestatieteam van de Duitse politie Boer’s huis in Alstätte onder vuur.

Hok

Op dat moment waren er een vrouw en drie kinderen aan het slapen. Twee honden werden doodgeschoten. Eén verbleef in een hok, de ander was ziek en was rustig buiten. Advocaat Blonk noemde de actie ‘te krankzinnig voor woorden’. Het mocht volgens haar duidelijk zijn dat de voortvluchtige Boer niet in zijn woning zou verblijven.

136 euro

De kadavers werden afgevoerd door Fleischmehlfabrik Schaap, die naar het adres van Boer een factuur stuurde van 136 euro. Het had voor Blonk voor de hand gelegen dat de politie de coulance zou hebben voor de honden te betalen. Volgens haar was er geen enkele reden om de dieren te doden.

Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie was de actie bedoeld om bewijs te verzamelen voor het onderzoek tegen Boer. Hij wordt verdacht van leiding geven aan de, in de ogen van het OM, criminele organisatie Satudarah.